Pinksteren

Tijdens Pinksteren kun je bij Vakantiepark Vlugtenburg genieten van een lekker lang weekend weg aan de kust. Je komt gegarandeerd weer uitgerust thuis! Er is van alles te beleven voor jong en oud in de omgeving. Er zijn ook genoeg fiets- en wandelmogelijkheden, ideaal als je er even tussenuit wilt met familie of vrienden. Ook kun je vanuit je vakantiehuis met Pinksteren of vanaf je kampeerplek de strandrijke omgeving verkennen! Kies voor kamperen op de ruime opgezette kampeerplaatsen of om een huisje huren tijdens de Pinksterdagen. Waar gaat jullie voorkeur naar uit?

Wat staat er op de planning?

In de omgeving van Strandpark Vlugtenburg is van alles te beleven en ook op het park zelf hoeven jullie je geen moment te vervelen. Lees snel verder!

Zoek en boek

huisje aan zee met hond
strandhuisje huren
opening speeltuin den haag
Vakantie huisje aan zee

Geniet van de lentezon

Kies voor een extra lang weekend in de lentezon tijdens het Pinksterweekend. Kun je geen genoeg krijgen van het mooie strand? Wees dan slim en plak wat andere vakantiedagen aan elkaar voor een gigantische vakantie!!! Mei gaat natuurlijk de boeken in als de maand met de meeste feestdagen en de lekkere lange weekendjes. Met een slimme aanpak heb je een maximaal aantal dagen vrij, ten koste van een klein aantal vakantiedagen.

Waarom vieren wij Pinksteren?

Het is natuurlijk hartstikke fijn zo’n extra dag vrij op maandag – maar wie weet nu eigenlijk exact wat we vieren tijdens Pinksteren? Precies. De hoogste tijd om het geheugen even op te frissen. Pinksteren is afgeleid van het Griekse woord pentekostè, wat vijftig betekent. De feestdag valt altijd op de tiende dag na Hemelvaart en de vijftigste dag na Eerste Paasdag. We herdenken het neerdalen van de Heilige Geest over de apostelen en het ontstaan van de christelijke kerk. Dat weten we nu? Maar wat gaan we doen?

glamping in nederland

Boek een weekendje weg met Pinksteren

Met Pinksteren hebben wij een extra lang weekend en daarom is het een goed idee om hier gebruik van te maken. Boek een luxe safaritent, bungalow, campingplaats op pipowagen op het strand en ervaar de ontspanning die het strand te bieden heeft. Tijdens Pinksteren hebben we vaak al heerlijk lente weer wat natuurlijk heerlijk is voor een strandwandeling.

Typisch Pinksteren

Waar Kerst zijn gezellige kerstversiering heeft, zijn kerstmarkten, de kerstboom en alle andere commerciële zaken, heeft Pinksteren hooguit jaarlijks terugkerende evenementen. Er is geen echte verbinding van Pinksteren met een ritueel. Pasen heeft dit nog altijd meer, denk maar aan de paashaas en paaseieren versieren en zoeken. Tijdens Pinksteren vertrekken mensen vaak massaal richting woonboulevard of allerlei sportevenementen of muziekfestivals. Veel mensen zoeken de natuur op en gaan een uitgebreid rondje fietsen of wandelen. Ontsnappen jullie de woonboulevard gekte en kiezen jullie voor een ontspannen verblijf in een bungalow vlakbij zee?

huisje aan het strand huren
boottocht westland

Wat te doen in de omgeving?

In en rondom uw bungalow zijn er volop actieve mogelijkheden voor een lang weekend Pinksteren. Kies voor strandwandeling langs het water of een fietstocht door de duinen. De echte waaghals neemt een duik in de koude zee en warmt zich daarna op met een citytrip naar een van de omringende steden.

Op het park

Het gezellige restaurant aanwezig op het park verzorgt een lekkere lunch of uitgebreid diner en komt met alle liefde in de ochtend versgebakken broodjes bezorgen die door jullie zijn besteld. De kinderen worden tijdens vakanties vermaakt door het animatieteam en ze kunnen hun geluk niet op in de enorme buitenlucht speeltuin die garant staat voor urenlang speelplezier. Klinkt dat niet als een fantastische tijdsbesteding tijdens de Pinksterdagen?

kindvriendelijke camping aan zee

STRANDPARK VLUGTENBURG

Neem contact met ons op!

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Voorwaarden zijn van toepassing.
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.