Hondenstranden Nederland

vakantiepark aan zee met hond

Het ultieme overzicht van hondenstranden in Nederland

Ben je op zoek naar een heerlijk strandavontuur waar je viervoeter vrij kan rennen en spelen in het zand en de zee? Nederland heeft talloze hondenstranden verspreid over het hele land waar je samen met je hond kunt genieten van de zon, de zee en het strand. 

In deze blog geven we je een overzicht van de beste hondenstranden in Nederland, inclusief handige informatie over de toegestane tijden en parkeergelegenheden. Bereid je voor op eindeloos plezier voor jou en je trouwe metgezel!

Zuid-Holland

S-gravenzande: Bij Slag Vlugtenburg, als je het strand oploopt aan de linkerkant, zijn honden het hele jaar toegestaan en mogen ze lekker rond rennen! Ook vind je bij deze strandopgang voldoende parkeerplekken en leuke strandtenten. Echt een onontdekt pareltje.  

Hier vind je alle activiteiten in de buurt van deze strandopgang.

Hoek van Holland: Het hondenstrand van Hoek van Holland is het hele jaar door toegankelijk voor honden. Er zijn meerdere parkeergelegenheden in de omgeving.

Scheveningen: Honden zijn toegestaan op het strand van Scheveningen van 1 oktober tot 15 mei. Tijdens de zomermaanden zijn honden alleen welkom op het noordelijke deel van het strand. Er zijn diverse parkeermogelijkheden in de buurt.

Noord-Holland

Callantsoog: Het hondenstrand Callantsoog is het hele jaar door toegankelijk voor honden. Er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt van het strand.

Bergen aan Zee: In Bergen aan Zee zijn honden van 1 oktober tot 1 maart welkom op het strand. Tijdens de zomermaanden zijn honden alleen toegestaan op het zuidelijke deel van het strand. Parkeerplaatsen zijn beschikbaar nabij het strand.

Zeeland

Vlissingen: Honden zijn het hele jaar door welkom op het hondenstrand van Vlissingen. Er zijn parkeergelegenheden in de buurt, maar houd er rekening mee dat het in de zomermaanden druk kan zijn.

Renesse: Bij Renesse zijn honden van 1 oktober tot 1 mei welkom op het strand. In de zomermaanden zijn honden alleen toegestaan op specifieke delen van het strand. Er zijn verschillende parkeerplaatsen beschikbaar.

camping aan zee met hond nederland
pipowagen huren
strandhuisje huren
camping aan zee nederland met hond

Friesland

Harlingen: Het hondenstrand van Harlingen is het hele jaar door toegankelijk voor honden. Er zijn parkeermogelijkheden in de buurt van het strand.

Overrijssel

Wijthmenerplas (Zwolle): Honden zijn het hele jaar door toegestaan op het hondenstrand van Wijthmenerplas. Parkeergelegenheid is beschikbaar in de buurt.

Dit is slechts een greep uit de vele hondenstranden die Nederland te bieden heeft. Let altijd op de lokale regels en voorschriften met betrekking tot honden op het strand. Houd je hond onder controle, ruim de uitwerpselen op en respecteer andere strandgangers. Geniet van quality time met je trouwe vriend op de prachtige hondenstranden van Nederland!

Let op: Strandregels kunnen veranderen, dus het is altijd verstandig om vooraf de meest recente informatie te controleren. Parkeergelegenheden kunnen variëren, dus het is raadzaam om online te zoeken naar parkeermogelijkheden in de buurt van het strand dat je wilt bezoeken.

STRANDPARK VLUGTENBURG

Meer dan een vakantie aan zee

Ideaal voor een weekend, midweek of vakantie aan het strand in Nederland!

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Voorwaarden zijn van toepassing.
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.