Bossen in Westland

Laat de zilte duinen achter je en ga op pad naar de bossen die in Westland gelegen zijn. Het perfecte uitje met mooi weer en minder mooi weer. Het bos stelt nooit teleur. Hieronder lichten we er twee uit voor je, het Staelduinse Bos en het prinsenbos. Beiden zijn in zo’n 20 minuten te bereiken op de fiets, en met de auto ben je er nog sneller!

Staelduinse Bos

Het Staelduinse Bos is een leuke plek voor speelavonturen. Zo vind je er bijvoorbeeld bunkers die uit de Tweede Wereldoorlog komen. Wandel tussen de manschappenverblijven van het Duitse bunkerdorp, maar ga niet naar binnen. Veel te gevaarlijk! Honden zijn welkom in dit mooie stukje natuur, ze dienen wel aangelijnd te blijven. Er zijn drie wandelroutes, die alle drie langs de bunkers gaan. De Vleermuisroute (rood, 3,5 km), de Oude Koestalroute (geel, 3 km) en de Van Rijckevorselroute (blauw, 2,5 km; rolstoelvriendelijk). Voor kinderen is er een uitkijktoren en een speelpoel, natte voeten gegarandeerd!

Er zijn twee P-terreinen waar je de auto kan parkeren:

P-terrein 1 is tegenover Staalduinlaan 19, 2691 NN ‘s-Gravenzande.

P-terrein 2 is op de Oude Hooislag 2(aan het einde van de Papedijk), 2691 NH, ’s-Gravenzande, welke is voorzien van 2 invalideparkeerplaatsen.

Prinsenbos

Het Prinsenbos is een recreatiegebied in Naaldwijk, vlakbij Strandpark Vlugtenburg. Het bestaat voor het grootste gedeelte uit een meertje met een dunne rand bos. In het recreatiegebied vind je natuur, sport en ontspanning. Het Prinsenbos heeft ook nog een fijne wandelroute.

Neem een duik in het meertje, ga picknicken op het strand, leef je uit in de speeltoestellen of ga met je hond naar het speciale hondenstrandje. Je kunt er ook van alles leren over kruiden, vogels, insecten, bloemen en planten. Iedereen kan het hier naar zijn zin hebben!

Grote Achterweg 15a, 2671 LR Naaldwijk

staelduinse bos
bos westland
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.